100 gram cevizin sağladığı kalori,300 gram ekmek, 200 gram peynir ve 80 gram tereyağının sağladığı kaloriden fazladır.
Yukarıda sayılmaya çalışılan özellikleri nedeniyle her geçen gün dikilen ceviz fidanı miktarında artışlar olmaktadır.Bu artışlarda üreticinin özel istekleri yanında,Sosyal Dayanışma Fonları,İl Özel İdaresi ve Vakıf Kaynakları kullanılarak hazırlanan projeler kapsamında önemli miktarlarda dikimler gerçekleştirilmektedir.Ancak ‘ceviz ağacı her yerde yetişir’ anlayışından hareket ederek,çeşit özellikleri göz ardı edilmekte,her çeşit veya tip her bölgeye götürülerek büyük yanlışlıklar yapılmaktadır.Türkiye’de standart ceviz veya üretimine ulaşılabilmesi farklı bölgelerden selekte edilen ceviz çeşit veya tipleri ile aşılı fidan üretimine ağırlık verilmiş olduğundan,dikilecek fidanların hangi iklime uygun olabileceğinin mutlaka bilinmesi gerekmektedir.Hangi bölgeden seçilmişlerse o bölgelerde dikiminin sağlanması önem arz etmektedir.