Modern anlamda yapılacak bir ceviz yetiştiriciliğinde yetiştiriciliğin en önemli aşaması yukarıda da belirtildiği üzere çeşit ve yer seçimidir.Ekolojiye göre seçilen,çeşitlerin fidanlarının da kaliteli olması ceviz yetişrtiriciliğinde önemli bir konudur.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı fidan üretim ve dağıtımında uygulanacak standart özellikler kapsamında ceviz fidanlarında,aşı yerinin 5 cm yukarısındaki çapı 1.1 cm,boyu 60 cm olan fidanlar ikinci boy fidanlar olarak sınıflandırılmıştır.Ceviz fidanlarında kaliteyi etkileyen diğer önemli bir özellik ise,fidanlarda yeterli miktarda yan kök teşekkülünün olmasıdır.Yan kök teşekkülü olan fidanların fidan tutma oranları sadece kazık köke sahip fidanlara göre daha yüksektir.Fidan gövdelerinin yaralanmamış olmasına mutlaka özen göstermek gerekecektir.Ayrıca fidanların köklerinde kök kanseri ve nematot kontrolü mutlaka yapılmalıdır.

sarı sertifika

müşteri memnuniyeti

aynı gün kargo